Apteka żywności Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności

Jean Carper

Apteka żywności Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności

6.7

(13 ocen) wspólnie z

29,90

 

Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.

Oto przykłady zaczerpnięte z książki:
- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;
- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;
- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;
- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.

Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności.
– John Naisbitt, publicysta

Wspaniała książka… prawdziwy majstersztyk.
– Richard Grossman, Centrum Medyczne Montefiore

Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.

Vesper
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-615-2406-9

EAN: 9788361524069

Liczba stron: 354

Format: 155x230mm

Cena detaliczna: 29,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem