Przetwory owocowe

Przetwory owocowe

 

Własnoręczne robienie przetworów ostatnio znów stało się popularne. Przekonaliśmy się, że domowe konfitury czy powidła są zdrowsze i smaczniejsze od tych ze sklepu. W tej książce zebraliśmy przepisy na różne przetwory konserwowane cukrem – konfitury, powidła, dżemy, marmolady, galaretki, musy i przeciery. Podajemy receptury m.in. na klasyczną konfiturę wiśniową, proste powidła morelowe oraz intrygujący dżem marchewkowy. Wiele ciekawych pomysłów znajdą tutaj zarówno osoby dopiero zaczynające robić przetwory, jak i ci wszyscy, którzy od lat zapełniają swoje spiżarnie smakołykami zamkniętymi w słoikach.

Buchmann
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2013-08-21

ISBN: 978-83-280-0001-8

Liczba stron: 128

Format: 210x275mm

Cena katalogowa: 19,90 zł