Najlepsze dania Billa

Bill Granger

Najlepsze dania Billa

 

Przepisy Billa Grangera na potrawy, które możemy znaleźć w jego cenionych restauracjach.

Restaurator, autor książek, gospodarz kulinarnych programów telewizyjnych i opiekuńczy ojciec jest kucharzem samoukiem. Jego entuzjastyczne, radosne podejście do gotowania i doświadczenie życiowe zapewniły mu popularność, niegasnącą od wielu lat. W tej książce prezentuje 100 klasycznych przepisów na bułeczki śniadaniowe, owsiankę, naleśniki, rosół z makaronem, zupę z dyni, różne sałatki, spaghetti i sosy do nich, pieczone miesa i ryby, kruche ciasto, tartę cytrynową, zapiekane banany i wiele innych. Przypomina potrawy z dawnych lat, upraszcza techniki, eliminuje kłopotliwe składniki i nadaje swoim ulubionym daniom nowoczesny kształt.

"The Times" uznał za "najlepszą jajecznicę świata" tę przygotowaną według przepisu Billa Grangera,
a "The New York Times" nazwał go "mistrzem jajek z Sydney".

Muza
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2012-01-10

ISBN: 978-83-775-8129-2

Tytuł oryginalny: Bill's Basics

Liczba stron: 256

Format: 195x255mm

Cena katalogowa: 69,99 zł

Tłumaczenie: Jerzy Malinowski