Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej

McEvedy Allegra, Merrett Paul

Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej

5.4

(25 ocen) wspólnie z

64,90

 

Najważniejsze zasady „Ekonomii gastronomii”: • Planujcie posiłki z wyprzedzeniem • Kupujcie mądrze i oszczędnie • Nie marnujcie jedzenia • Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku • Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego • Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach • Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania • Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej.
W „Ekonomii gastronomii” chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne.
Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka

Nasza Księgarnia (WNK)
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2012-06-11

ISBN: 978-83-101-2290-2

EAN: 9788310122902

Liczba stron: 320

Format: 195x250mm

Cena detaliczna: 64,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem