Owoce jagodowe Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej bogatych w witaminy owocach jagodowych

Stephanie Pedersen

Owoce jagodowe Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej bogatych w witaminy owocach jagodowych

 

Owoce jagodowe – soczyste i pyszne źródło witamin i antyoksydantów!
Truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki czy maliny to najłatwiej dostępne, tanie i pyszne superfoods, do których możesz mieć dostęp. To niesamowite, jaka moc drzemie w tych owocach - mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy i cholesterolu, dodawać energii, wzmacniać żyły i ścianki jelit, wpływać na kondycję wzroku, wzmacniać odporność i obniżać gorączkę.
W książce znajdziesz ponad 75 przepisów na dania z owoców jagodowych oraz dowiesz się z niej:
- który owoc poprawia wydolność wzroku przy słabym świetle,
- jakie owoce pomagają zregenerować organizm po wysiłku fizycznym,
- które jagody powinieneś jeść, by poprawić sprawność mózgu,
- jaki gatunek jagód pomaga walczyć z opryszczką,
- jakie owoce włączyć do koktajli, by poprawić sprawność seksualną.
Włącz jeszcze więcej jagód do swojego jadłospisu i przekonaj się, jak pyszne i pełne smaku może być zdrowe jedzenie, przyrządzając zupę agrestowo-ogórkową, gulasz wołowy z nutą kakaową i czerwonymi porzeczkami lub super energetyczne ruloniki z jagód i migdałów.
__
O autorce:
STEPHANIE PEDERSEN - jest dyplomowanym dietetykiem oraz członkiem Amerykańskiego Stowarzyszenia Praktyków Nieużywających Leków. Jej klientami są ludzie biznesu, przemysłowcy, wybitni fachowcy oraz znane postacie ze świata rozrywki. Stephanie pomaga im skutecznie walczyć z nadwagą i cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem. Obecnie Pedersen mieszka w Nowym Jorku wraz z mężem i trzema synami.

Vivante
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-656-0150-6

Tytuł oryginalny: Berries: The Complete Guide to Cooking with Power-Packed Berries

Liczba stron: 320

Format: 168x200mm

Cena katalogowa: 36,90 zł

Tłumaczenie: Katarzyna Kmieć-Krzewniak