Komentarze nie są potwierdzone zakupem
Jedzenie na naszym talerzu to ostatnie ogniwo globalnego systemu produkcji żywności, który prowadzi wprost do zagłady Ziemi. Warto być tego świadomym wybierając się do supermarketu. Zmowa koncernów spożywczych i finansistów doprowadziła do powstania firm-szarańczy, które produkują żywność na masową skalę, jak najmniejszym możliwym kosztem.
Autor prowadzi śledztwo odnośnie największych producentów wieprzowiny, które jest najczęściej spożywanym mięsem, soi czyli najbardziej poszukiwanego warzywa strączkowego; tuńczyka w puszcze drugiego najczęściej sprzedawanego produktu pochodzenia morskiego oraz koncentratu pomidorowego tzn. wyrobu z najpopularniejszego na świecie warzywa. Produkty te są podstawą diety większości ludzi, a zarazem przyczyną największych szkód wyrządzanych Ziemi przez przemysł spożywczy.
Obecny system stanowi duży problem i należy zastanowić się co będzie z nim dalej.
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-268-2836-2
EAN: 9788326828362
Tytuł oryginalny: I signori del cibo
Format: 135x210mm
Cena detaliczna: 39,99 zł