Tajniki suszenia żywności Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora

Michelle Keogh

Tajniki suszenia żywności Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora

44,90 zł

2784

 

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
• zalet domowego suszenia żywności
• mechanizmu działania dehydratora
• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych
• zasad bezpieczeństwa żywnościowego
• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów
• produktów najlepiej nadających się do suszenia
• czynników wpływających na czas suszenia żywności
• sposobów przygotowywania żywności do suszenia
• przechowywania wysuszonych produktów

Galaktyka
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-757-9520-2

Tytuł oryginalny: Dehydrating at Home: Getting the Best from Your Dehydrator, from Fruit Leather to Meat Jerkies

Liczba stron: 192

Format: 21.7x19.6

Cena katalogowa: 44,90 zł

Tłumaczenie: Ewa Kleszcz

Cena pakietu

84,80 zł

5178

Cena pakietu

84,80 zł

5178

Cena pakietu

94,80 zł

5778