Sushi. Od tęczowych roladek do sashimi ze smażonej ryby

Emi Kazuko

Sushi. Od tęczowych roladek do sashimi ze smażonej ryby

8.0

(1 ocena) wspólnie z

22,49

 

Emi Kazuko mieszka w Londynie i jest czołową japońską pisarką oraz dziennikarką zajmującą się tematyką kulinarną. Ukazało się osiem książek jej autorstwa, w tym: The Little Japanese Cookbook, Street Café Japan, światowy bestseller Easy Sushi oraz Japanese Food and Cooking, za którą w 2001 r. otrzymała prestiżową nagrodę World Asian Cookbook Award przyznawaną w konkursie Gourmand World Cookbook Awards. Jest także autorką Masterclass in Japanese Cooking. Brała udział w programach emitowanych przez BBC Radio. Pracuje jako konsultantka dla jednego z największych brytyjskich supermarketów. Jest członkinią Guild of Food Writers oraz Society of Authors w Wielkiej Brytanii.

Pięknie zilustrowane przepisy, które sprawią, że przygotowywanie sushi w domu stanie się łatwe i przyjemne. Wykorzystane w książce produkty składają się na pyszne dania, odpowiednie na każdą okazję, od pikniku po wytworne przyjęcie.

Muza
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

Data pierwszego wydania:
2011-07-15

ISBN: 978-83-775-8042-4

EAN: 9788377580424

Tytuł oryginalny: New Sushi

Liczba stron: 64

Format: 190x220mm

Cena detaliczna: 29,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem