Komentarze nie są potwierdzone zakupem
Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Badania naukowe wskazują bardzo korzystny wpływ diety na przebieg leczenia.
Autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę w poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromalgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-804-3537-7
EAN: 9788380435377
Format: 16.5x22.0cm
Cena detaliczna: 39,90 zł