SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki

Samin Nosrat

SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki

69,99 zł

4689

 

Bestseller „New York Timesa”! Serial na Netflixie!

Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW.

Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule – o smaku decydują cztery kluczowe elementy:

• sól, która wzmacnia smak,
• tłuszcz, który nadaje wyrazistość,
• kwas, który równoważy,
• ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.

Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.

Samin Nosrat – genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu.

Znak literanova
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-240-7037-4

Liczba stron: 488

Znak literanova

Format: 185x232mm

Cena katalogowa: 69,99 zł

Tłumaczenie: Katarzyna Kmieć-Krzewniak

Rok wydania: 2020

Cena pakietu

109,89 zł

7083

Cena pakietu

109,89 zł

7083

Cena pakietu

119,89 zł

7683