Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Jaś Kapela

Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

34,90 zł

2211

 

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2018-09-17

ISBN: 978-83-658-5368-4

Liczba stron: 336

Format: 132x210mm

Cena katalogowa: 34,90 zł

Cena pakietu

79,80 zł

4905

Cena pakietu

74,80 zł

4605

Cena pakietu

74,80 zł

4605

Cena pakietu

74,80 zł

4605

Cena pakietu

74,80 zł

4605

Cena pakietu

71,80 zł

4425

Cena pakietu

79,80 zł

4905