Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2

Bukła Artur

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2

7.1

(8 ocen) wspólnie z

36,90

 

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook zawiera: * przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej) * prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie) * techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki * filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR * sól, linijkę calową i centymetrową

Pascal
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-810-3091-5

EAN: 9788381030915

Liczba stron: 160

Format: 11.4x18.9

Cena detaliczna: 36,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem