Dzika fermentacja Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

Katz Sandor Ellix

Dzika fermentacja Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

7.4

(22 ocen) wspólnie z

49,90

 

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!
___
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. – „The New York Times”
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. – Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation

Vivante
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-656-0158-2

EAN: 9788365601582

Tytuł oryginalny: Wild fermentation

Liczba stron: 328

Format: 16.4x24.0

Cena detaliczna: 49,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem