Chemia w pożywieniu Jak działaja dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Grimm Hans-Ulrich

Chemia w pożywieniu Jak działaja dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

33,79

 

Z książki dowiesz się, czy maltodekstryna szkodzi. Czy glutaminian sodu, E621, odpowiedzialny jest za choroby neurodegeneracyjne mózgu, chroniczny ból i alergie? Dowiesz się, czym się różni, ksylitol od erytrolu i stewii. Książka zawiera dokładną listę wszystkich sztucznych dodatków, barwników spożywczych i polepszaczy smaku. Dodatkowo wymienia produkty, w których się znajdują wraz z ich skutkami ubocznymi. W końcu odzyskasz zdrowie i kontrolę nad tym, co wprowadzasz do swojej diety, unikniesz chemii w pożywieniu, ponieważ poznasz wstydliwe sekrety producentów żywności.

Vital
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-816-8903-8

EAN: 9788381689038

Liczba stron: 352

Format: 145x205mm

Cena detaliczna: 54,50 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Ebook i Audiobook dostępny na

Kup ebooka