Jerozolima. Książka kucharska

Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi

Jerozolima. Książka kucharska

8.6

(80 ocen) wspólnie z

69,99

Od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów!

Na kartkach “Jerozolimy” Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku – Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej.
Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów.

Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W „Jerozolimie” połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.

AMF
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-629-0311-5

Liczba stron: 320

AMF

Format: 200x275mm

Cena detaliczna: 69,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem