Makarony Siostry Salomei

Łowicka Salomea

Makarony Siostry Salomei

7.0

(2 oceny) wspólnie z

15,44

 

Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Uwielbiam jej kuchnię!
Siostra Anastazja FDC

O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów.

Dania z makaronem są proste w wykonaniu, pożywne i sycące, ale żeby z nich wydobyć odpowiedni smak i to, co najcenniejsze, trzeba przestrzegać pewnych podstawowych zasad.

Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go prawidłowo ugotować, jaki sos do niego przyrządzić. Mięsny, rybny, warzywny? Pikantny a może na słodko z truskawkami, suszonymi śliwkami, bakaliami, makiem czy jabłkami? Możliwości jest wiele

Makaron wcale nie musi być nudny. Dajmy się zaskoczyć bogactwem jego smaków.

WAM
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-277-1363-6

EAN: 9788327713636

Liczba stron: 232

Format: 14.5x20.5cm

Cena detaliczna: 24,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem