Dyskretny urok Fernet Branca

James Hamilton-Paterson

Dyskretny urok Fernet Branca

 

Toskania, leniwe lato, cisza, spokój. Wyrafinowane potrawy, lekkie wino. Zapowiada się niczym niezmącona sielanka…
On – zblazowany i z dystansem (jak na Brytyjczyka przystało), ona – szalona dziewczyna ze Wschodu. Dwa światy, które nie miały prawa się spotkać. Jednak w wyniku drobnego oszustwa ze strony agenta nieruchomości znany z ciętego języka ghostwriter zostaje uwięziony w sąsiedztwie hałaśliwej kompozytorki. To, co z tego spotkania wynikło, brytyjski „The Guardian” określił jako „zabawny przepis na katastrofę”. Tajemnica tej receptury to ironiczny ton, przewrotny humor i... likier Fernet Branca w dowolnych ilościach.
Komedia omyłek, która śmieszy do łez.
„Sunday Times”

Naszpikowana gorzką satyrą i pikantnym dowcipem, drwi sobie z czytelnika i jego marzeń o Italii […]. Śmiałem się w głos po kilka razy przy każdym rozdziale.
„The Times”

Bona
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-628-3606-2

Tytuł oryginalny: Cooking with Fernet Branca

Liczba stron: 316

Format: 125x205mm

Cena katalogowa: 34,90 zł

Tłumaczenie: Anna Sak