Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne

Andrzej Fiedoruk

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne

8.6

(7 ocen) wspólnie z

29,90

 

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.
Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka – mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Zysk i S-ka
Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2016-07-12

ISBN: 978-83-778-5973-5

Liczba stron: 400

Format: 15.1x20.9

Cena detaliczna: 29,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem