Kuchnia bez mleka

Ashley Adams

Kuchnia bez mleka

6.0

(2 oceny) wspólnie z

39,99

 

Już co trzeci Polak cierpi na nietolerancję laktozy. U wielu osób stwierdza się też pewien stopień nietolerancji mleka i jego pochodnych.
Badania naukowe potwierdzają wpływ białka mleka – kazeiny – na rozwój nowotworów i chorób autoimmunologicznych. Istnieją również dowody na to, że z wiekiem ciało człowieka traci zdolność produkcji enzymów niezbędnych do trawienia mleka, a bogata w nabiał dieta naraża nas na alergie oraz inne dolegliwości związane z układem odpornościowym i trawiennym. Kuchnia bez mleka prezentuje 100 przepisów na pyszne potrawy z alternatywnych dla mleka produktów, takich jak mleko migdałowe, sojowe, kokosowe, z brązowego ryżu czy nasion konopi.

Buchmann
Oprawa miękka

Data pierwszego wydania:
2014-11-22

ISBN: 978-83-280-1250-9

Liczba stron: 192

Format: 19.1x24.1

Cena detaliczna: 39,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem