Pizze

 

Pizza to gastronomiczny mikrokosmos - ciasto wymagające, wbrew pozorom, prawdziwego kunsztu oraz nieograniczonej fantazji w doborze składników wpływających nie tylko na finalny smak, ale i na wygląd. Pizza to jedyny talerz i jedyna paleta smaków, które można zjeść. To jedyne danie, w którym łączy się plebejska tradycja prostoty i umiejętności wykorzystania wszystkiego z tradycją wykwintnej smakowo i estetycznie kuchni dworskiej. Nic więc dziwnego, że przygotowując pizze poznajemy przeróżne tajniki kuchni i tradycje gastronomiczne, a dzięki tej książce otrzymujemy również niezwykłą antologię przepisów klasycznych i przepisów inspirowanych kuchniami etnicznymi i najnowszymi tendencjami gastronomicznymi.

Muza
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2006-06-07

ISBN: 8373198482

Tytuł oryginalny: Pizza

Liczba stron: 128

Format: 203x203mm

Cena katalogowa: 9,99 zł

Tłumaczenie: Agata Radkiewicz