Przyprawy
8.2

(6 ocen) wspólnie z

39,90

Kuchnia Maliki wywróci do góry nogami wszystko, co wiesz o przyprawach!

Ewa Malika Szyc-Juchnowicz to najbardziej rozpoznawana szefowa kuchni w Polsce. Urodzona i wychowana w Algierii o przyprawach wie wszystko. Zafascynowana kuchnią ognia, uwielbia wyraziste smaki, kocha kuchnię północnej Afryki i Francji z domieszką najlepszych polskich tradycji.

Książka autorstwa Maliki zdradza w czym tkwi sekret smaku. Kontrowersyjne połączenia takiej, jak gałka muszkatołowa i grzyby, jałowiec i pieprz cayenne, lukrecja i kurkuma, oregano i sos rybny brzmią orientalnie? Przyprawy mają moc wyzwalania emocji. Dodają daniu charakteru, sprawiają, że smak pamiętamy na długo, a zapach pozostaje z nami na zawsze.

Poznaj bliżej przyprawy:
• rozgrzewające (ziele angielskie, imbir, gorczyca, goździki)
• korzenne (tymianek, kurkuma, kmin)
• orzechowe (czarnuszka, kozieradka, rozmaryn)
• orzeźwiające (kardamon, jałowiec, mięta)
• słone (sos sojowy, umami)
• słodkie (szafran, lukrecja, wanilia)

Pascal
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2016-09-28

ISBN: 978-83-764-2762-1

Liczba stron: 240

Pascal

Format: 25.0x17.1

Cena detaliczna: 39,90 zł

Rok wydania: 2016

Przepis na kaczkę według Maliki

Komentarze nie są potwierdzone zakupem