Europa w kuchni

Europa w kuchni

7.2

(6 ocen) wspólnie z

29,48

 

 Znane i lubiane gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż po sześciu europejskich krajach.

Paolo Cozza, Elisabeth Duda, Theofilos Vafidis, Conrado Moreno, Walentyna Jałocha i Kevin Aiston zdradzają sekrety smaków i zapachów wielu wspaniałych narodowych potraw. Prostym, oryginalnym, apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki towarzyszą barwne opowieści, ciekawostki, anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa.
Pełna ciepła i humoru niezwykła książka kucharska, przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradami!

EUROPA DA SIĘ ZJEŚĆ

Joanna Pawełczak – niestrudzona podróżniczka i poszukiwaczka smaków. Pierwsze kroki stawiała jako dziennikarka i stylistka stron kulinarnych w „Marie Claire”, recenzowała też stołeczne restauracje na łamach „Dziennika”. Obecnie współpracuje z redakcjami kilku kolorowych magazynów. Od lutego 2007 roku prowadzi w Warszawie restaurację Esencja Smaku, w której wraz z szefem kuchni Wojtkiem Strusem co miesiąc szuka najlepszych smakowych połączeń, opracowując nowe sezonowe menu.

Otwarte
Oprawa twarda

Data pierwszego wydania:
2007-11-07

ISBN: 978-83-7515-045-2

EAN: 9788375150452

Liczba stron: 208

Otwarte

Format: B5

Cena detaliczna: 44,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem