Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza

Robert Makłowicz

Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza

5.4

(13 ocen) wspólnie z

46,23

 

Książka nagrodzona Oskarem Kulinarnym

Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską?
Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla?
Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę?
Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi?
Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki?
Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?!

Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion - wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.

Znak
Oprawa twarda

Data pierwszego wydania:
2007-10-31

ISBN: 978-83-240-0890-2

EAN: 9788324008902

Opracowanie graficzne
Kamil Rewieński

Liczba stron: 272

Znak

Format: 200 x 255 mm

Cena detaliczna: 69,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem