Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne

Opracowanie Zbiorowe

Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne

11,99

 

Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser – są łatwe i szybkie w przygotowaniu, mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu. Sałatka to danie, w skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej – gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej, gdy przyrządza się je ze świeżych, sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.

Prószyński Media
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2014-07-24

ISBN: 978-83-796-1002-0

Liczba stron: 176

Prószyński Media

Format: 145x205mm

Cena detaliczna: 11,99 zł

Rok wydania: 2014

Komentarze nie są potwierdzone zakupem