Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty

Opracowanie Zbiorowe

Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty

11,99

 

Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.
W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.
Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne – nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.

Prószyński Media
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-796-1152-2

Liczba stron: 176

Prószyński Media

Format: 142x202mm

Cena detaliczna: 11,99 zł

Rok wydania: 2015

Komentarze nie są potwierdzone zakupem