Kultury smaków Przepisy z całego świata

Kultury smaków Przepisy z całego świata

2.0

(1 ocena) wspólnie z

30,94

 

„Przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki”. DAVID LEBOVITZ
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi niezwykle cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię. Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez słynnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi? Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla – a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów. Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, przez zupy i sałatki, aż do deserów – to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.

Sonia Draga
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2018-11-21

ISBN: 978-83-811-0713-6

EAN: 9788381107136

Tytuł oryginalny: THE IMMIGRANT COOKBOOK

Liczba stron: 224

Format: 20.5x26.5cm

Cena detaliczna: 49,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem