Tradycje kulinarne Finlandii

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tradycje kulinarne Finlandii

6.7

(6 ocen) wspólnie z

64,00

 

Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.
Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.

Hanami
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2018-10-24

ISBN: 978-83-655-2027-2

EAN: 9788365520272

Liczba stron: 240

Format: 16.5x23.5cm

Cena detaliczna: 64,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem