Najlepsze przepisy na placki i placuszki

Praca zbiorowa

Najlepsze przepisy na placki i placuszki

10,99

 

Placki, racuchy i naleśniki uważane są przeważnie za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Faktem jest, że jeśli na śniadanie robimy sobie racuchy, to najczęściej posypujemy je cukrem pudrem, że najpopularniejsze w naszym kraju naleśniki to naleśniki z twarogiem, a placki smażymy zazwyczaj z jabłkami. Ale przecież istnieją dziesiątki rodzajów tych potraw z innymi niż słodkie dodatkami – z żółtym serem, różnymi warzywami, posiekanym mięsem, szynką czy ziołami…

Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko placków, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach.

Prószyński Media
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-783-9461-7

EAN: 9788378394617

Liczba stron: 176

Prószyński Media

Format: 145x200mm

Cena detaliczna: 10,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem