Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Jaś Kapela

Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

7.1

(184 ocen) wspólnie z

21,64

 

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2018-09-17

ISBN: 978-83-658-5368-4

Liczba stron: 336

Format: 13.2x21.0cm

Cena detaliczna: 34,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Ebook i Audiobook dostępny na

Kup audiobooka