Polska kuchnia regionalna

Żywczak Krzysztof

Polska kuchnia regionalna

5.0

(1 ocena) wspólnie z

29,95

 

Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

SBM
Oprawa twarda

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-784-5463-2

EAN: 9788378454632

Liczba stron: 240

Format: 170x247mm

Cena detaliczna: 29,95 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem