Tylko kiszonki

Tylko kiszonki

6.0

(2 oceny) wspólnie z

29,99

 

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.

Buchmann
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-280-5131-7

EAN: 9788328051317

Liczba stron: 160

Format: 14.1x19.9

Cena detaliczna: 29,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem