Koszyk 0
Opis:
To już ostatnia książka z serii W kuchni Pięciu Przemian, z której ponad 100 przepisów nie tylko wzbogaci twój zimowy jadłospis, ale będzie także idealnym dopełnieniem całorocznego menu według Pięciu Przemian. Zimowe dania również mogą być ciekawymi kompozycjami bogatymi w smaki. Spożywając produkty, które przechowują się w naturalny sposób, takie jak ziarna zbóż, orzechy, pestki, warzywa strączkowe, suszone owoce i zioła, możesz skomponować zbilansowane i zdrowe dania. Gotuj więc gęste zupy ... kasze, piecz ciasta z orzechami i rodzynkami, pij rozgrzewające napoje z cynamonem i goździkami. Zimowe pożywienie ma głównie pomagać w utrzymaniu ciepła - przed wyziębieniem i w zharmonizowaniu organizmu pomocne będą szczególnie długo gotowane i pieczone potrawy z większą ilością rozgrzewających przypraw. Gdy dodatkowo przygotujesz je zgodnie z kuchnią Pięciu Przemian, możesz mieć pewność, że twoja zimowa dieta będzie obfita w zdrowe i zbilansowane posiłki. Zapiekanka ziemniaczana z kaszą gryczaną, placki orzechowe, zupa migdałowa, tradycyjne łazanki z makiem oraz pierogi z kapustą i grzybami... dzięki nim odkryjesz bogactwo zimowych smaków kuchni Pięciu Przemian! Czytaj dalej >> << Zwiń
Mniej Więcej
  • Anna Czelej
  • 2013
  • 1
  • 232
  • 205
  • 140
  • 978-83-63965-07-5
  • 9788363965075
  • ZB8GB

Recenzje czytelników

tradycyjne smaki w nowej odsłonie

Ocena:
Autor:
Data:
Książka jest jedną z czterech pozycji prezentujących kuchnię polską w nowej odsłonie. Potrawy przygotowywane są według wskazań Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, czyli tzw. kuchni pięciu przemian lub pięciu smaków.
Książka zawiera bardzo ładne fotografie potraw, dokładne przepisy, dodatkowo ciekawostki związane ze smakiem, sposobami gotowania, ale także ze zdrowiem.
Autorka od lat zajmuje się komponowaniem przepisów, we wstępie opisuje swoje doświadczenia z gotowaniem w okresie zimowym ... które zgodne jest zarówno z polską tradycją (kapusta, barszcz czerwony), jak i wymaganiami zdrowotnymi Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Czytaj dalej >> << Zwiń
Czy ta recenzja była przydatna?

Warto

Ocena:
Autor:
Data:
Kuchnia chińska jest pyszna. Autorka tej książki podaje przepisy kuchni chińskiej wegetariańskiej, a już sam opis potraw sprawia , że czuje się wewnętrzne ciepło. Dokładnie wskazuje składniki i sposób przygotowania potraw. Książka zawiera też krótki wstęp o podstawowych zasadach rządzących kuchnią pięciu przemian. Jest to moja pierwsza książka z tej serii, ale z pewnością kupię pozostałe "pory roku". Osobiście polecam :-)
Czy ta recenzja była przydatna?

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena