Zielenina na talerzu Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

Magdalena Cielenga-Wiaterek

Zielenina na talerzu Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

6.8

(13 ocen) wspólnie z

79,90

 

Kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i trudna! Ta książka udowadnia, że bez problemów można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny.

Zielenina na talerzu to kompozycja ponad 100 oryginalnych przepisów na śniadania, obiady, kolacje i desery – podzielonych zgodnie z porami roku. Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka słynnego bloga Zielenina, pokazuje, że kuchnia wegetariańska jest łatwa i pyszna. Kolorowe i proste w przygotowaniu dania kuszą sezonowymi składnikami, które można kupić w każdym sklepie.

To książka nie tylko dla wegetarian, ale dla każdego, kto ma ochotę wzbogacić swoje codzienne menu o zdrowe i smaczne dania pełne kasz, warzyw i owoców doprawione pachnącymi ziołami.

Magdalena Cielenga-Wiaterek – prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu życia. Wegetarianka od wielu lat. Zaangażowana w obronę praw zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog kulinarny Zielenina. Współpracuje z fundacjami Wiemy, co jemy oraz Zdrowy Przedszkolak. Ma stałą rubrykę w magazynie Vege. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych.

Druga Strona
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-641-9008-7

EAN: 9788364190087

Liczba stron: 224

Format: 220x280mm

Cena detaliczna: 79,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem