Whisky - leksykon smakosza

David Wishart

Whisky - leksykon smakosza

7.5

(2 oceny) wspólnie z

59,90

 

Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych.

Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor dr Wishart zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji.

Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny – w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.

Poznaj zawiły świat rozkoszy niesionych przez „wodę życia”!

RM
Oprawa twarda

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-777-3184-0

EAN: 9788377731840

Liczba stron: 240

Format: 17.0x24.1

Cena detaliczna: 59,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem