Wirtualny doradca
facebook
promocje
 

20,66 zł

23,90 zł

Oszczędzasz: 3,24 zł
(14%)

Chwilowo niedostępne

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia

oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.

Pokaż więcej >

Poinformuj społeczność:

Informacje dodatkowe

Tytuł Technologia żywności, podręcznik, część 1, WSiP
Autor Henryk Dłużewski
Wydawnictwo WSiP
Oprawa miękka
Rok wydania 2000
Numer wydania 1
Liczba stron 240
Seria N
ISBN 83-02-07847-6, 9788302078477
EAN 9788302078477
Indeks B8434
Profil Rolniczy, Spożywczy

Słowa kluczowe

Użyj spacji aby rozdzielić słowa, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy. więcej »

Oceniasz: Technologia żywności, podręcznik, część 1, WSiP