facebook
promocje
 

Technologia żywności, podręcznik, część 1, WSiP

19,12 zł

23,90 zł

Oszczędzasz: 4,78 zł
(20%)

Chwilowo niedostępne

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia

oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.

Pokaż więcej >

Poinformuj społeczność:

Informacje dodatkowe

Tytuł Technologia żywności, podręcznik, część 1, WSiP
Autor Henryk Dłużewski
Wydawnictwo WSiP
Oprawa miękka
Rok wydania 2000
Numer wydania 1
Liczba stron 240
Seria N
ISBN 83-02-07847-6, 9788302078477
EAN 9788302078477
Indeks B8434
Profil Rolniczy, Spożywczy
Sposób odbioru/dostawy zamówienia Księgarnia Matras, Paczkomat InPost, Kiosk RUCHu, Poczta Polska, Kurier DHL

Słowa kluczowe

Użyj spacji aby rozdzielić słowa, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy. więcej »

Oceniasz: Technologia żywności, podręcznik, część 1, WSiP