Koszyk 0
Opis:
W swojej książce Dale Pinnock, specjalista z zakresu żywienia i kucharz w jednej osobie, wyjaśnia uzdrawiającą moc pożywienia. Udowadnia, że działanie pewnych substancji zawartych w pokarmach wykracza daleko poza zaspokajanie zapotrzebowania naszych organizmów na witaminy i minerały. Te niezwykłe substancje to cenne fitozwiązki, które działają podobnie do roślin leczniczych, a nawet terapii farmakologicznych, ale nie powodują żadnych skutków ubocznych. Dzięki tej książce: * zrozumiesz ... na czym polegają wyjątkowe właściwości lecznicze tego, co jesz * nauczysz się przyrządzać smaczne i kolorowe potrawy, które pomagają w profilaktyce i leczeniu współczesnych chorób cywilizacyjnych * dowiesz się, jak radzić sobie z problemami trawiennymi, chorobami serca, zaburzeniami układu odpornościowego i nerwowego oraz dolegliwościami skórnymi i stawowymi Dale Pinnock, licencjonowany specjalista z zakresu żywienia człowieka, regularnie gości w programach telewizyjnych i radiowych, a także na łamach gazet, gdzie przekonuje, że pożywienie może mieć działanie podobne do silnych leków (www.dalepinnock.com) Ta książka jest dla mnie wielką inspiracją. Dale Pinnock olśniewa swoją gruntową wiedzą z dziedziny żywienia, a także niezwykłymi zdolnościami kulinarnymi. Zadziwiające jest to, że łączy w sobie wykwalifikowanego specjalistę z wykwintnym kucharzem. dr Chris Steele, lekarz medycyny nagrodzony Orderem Imperium Brytyjskiego, propagator zdrowego stylu życia znany z programu This Morning ukazującego się w ITV. Czytaj dalej >> << Zwiń
Mniej Więcej
  • Dale Pinnock
  • 2013
  • 1
  • 178
  • 205
  • 143
  • 978-83-7579-271-3
  • 9788375792713
  • ZAW7V

Recenzje czytelników

Zdrowie na talerzu

Ocena:
Data:
Dla tych, którzy w jeden lub dwa wieczory chcieliby posiąść podstawową wiedzę o zdrowym odżywianiu, z naciskiem na lecznicze działanie pokarmów powstała książka „Talerz zdrowia”. Znajdziecie w niej zarówno informacje o dobroczynnym wpływie wybranych warzyw, owoców, ziół, przypraw, pestek oraz orzechów na nasze zdrowie i samopoczucie, jak i garść wartościowych, pysznych, wielokrotnie sprawdzonych przez autora przepisów kulinarnych. Receptur jest zaledwie trzydzieści, ale są dość ciekawe ... podzielone według leczniczego wpływu na skórę, układ pokarmowy, serce i układ krwionośny, układ immunologiczny, stawy oraz układ nerwowy. Po każdym przepisie zamieszczona jest lista składników z wyliczeniem ich cudownych właściwości. Minusem jest powtarzanie się tych informacji przy różnych przepisach. Styl książki jest popularnonaukowy, zrozumiały dla każdego. Warto przeczytać. Czytaj dalej >> << Zwiń
Czy ta recenzja była przydatna?

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena

Zostaną nagrodzone najciekawsze wypowiedzi świąteczne w formie polecenia książki na prezent połączonego ze wspomnieniem świąt dzieciństwa, refleksją, dedykacją.