Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku

Biruta Markuza

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku

6.5

(6 ocen) wspólnie z

29,90

 

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwinei, Nowej Zelandii i Australii. Kuchnie te zasadniczo różnią się między sobą, a w sposób skrajny — od pozostałych kuchni świata. Obrazują fascynującą umiejętność wykorzystania wszystkiego, co jadalne (korony kwiatu, kiełków, korzeni, naci, kory i larw w niej żyjących). Po lekturze tej książki warto się zadumać, czy można beztrosko wyrzucać stary chleb, wylewać serwatkę, marnować nać selerów, pietruszki itp. W tropiku ziarnko ryżu jest święte — tak jak w Polsce święta była kiedyś nawet zeschła skibka chleba.
Książka dostarcza informacji o odmiennych od naszego sposobach odżywiania się — egzotycznych, nowych, może się przydać komuś, kogo los skieruje w tamte rejony, a jedzenie jest przecież zawsze sprawą ważną. Zapraszamy na wspólną wyprawę w krainy smaków nieznanych.

Zysk i S-ka
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2013-03-25

ISBN: 978-83-750-6890-0

EAN: 9788375068900

Liczba stron: 388

Format: 15.4x21.1

Cena detaliczna: 29,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem