Polska kuchnia bezglutenowa

Agata Lewandowska

Polska kuchnia bezglutenowa

29,90

 

Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.

Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami – oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.
Książka zawiera:
• przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe!
• mnóstwo wskazówek i praktycznych porad,
• listę zbóż i produktów bezglutenowych,
• ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy,
• łatwo dostępne składniki potraw.

Smacznie, zdrowo, bezglutenowo!


Anna Lewandowska jest dietetykiem, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz
SGGW. Jej pasją jest zdrowy styl życia. Od lat interesuje się wpływem codziennej diety na
zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

RM
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-777-3531-2

EAN: 9788377735312

Liczba stron: 160

Format: 165x235mm

Cena detaliczna: 29,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem