Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska

Gutmayer Wilhelm, Kalinka Walter, Lenger Heinz, Stickler Hans

Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska

41,29

 

Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników.
Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach – i to nie tylko przy flambirowaniu – iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji. W tym momencie wiele par oczu śledzi poczynania kelnera. Elegancja i brawura obsługi stanowią sekret, dzięki któremu do restauracji tłumnie przybywają kolejni goście.

Książka, poza tym że pokazuje na czym polega obsługa z polotem, zawiera informacje o:
• krojeniu i filetowaniu,
• flambirowaniu,
• marynowaniu,
• specjalnym nakrywaniu stołu,
• podawaniu serów,
• przygotowywaniu i podawaniu kawy.

Rea
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-754-4596-1

Liczba stron: 248

Format: 210x275mm

Cena detaliczna: 60,01 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem