Kurs pieczenia chleba

Lepard Dan, Whittington Richard

Kurs pieczenia chleba

29,90

 

Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie!

Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki.

Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!

RM
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-777-3576-3

Liczba stron: 160

Format: 160x205mm

Cena detaliczna: 29,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem