Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko

Piotr Bikont

Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko

7.0

(6 ocen) wspólnie z

59,90

 

Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek.

Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak „Wprost” i „Newsweek”. Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.

Rebis
Oprawa: Oprawa twarda z obwolutą

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2011-05-11

ISBN: 978-83-751-0384-7

Liczba stron: 288

Rebis

Format: 190x225mm

Cena detaliczna: 59,90 zł

Rok wydania: 2011

Komentarze nie są potwierdzone zakupem