Koszyk 0
Opis:
Kresy Wschodnie zamieszkiwali przybysze z krajów wschodnich. Znalazło to odzwierciedlenie w kuchni tych regionów, która łączy inspiracje ukraińskie, litewskie, rosyjskie czy białoruskie. Mocnym śladem odcisnęły się także specjały kuchni staropolskiej. Kuchnia kresowa to przede wszystkim zbiór receptur na potrawy mączne oraz różne dania z ziemniaków, jak placki ziemniaczane czy cepeliny. Czytelnik znajdzie tu również przepisy na bliny, chłodniki i inne specjały tych regionów ... Kuchnię kresową traktujemy jako swego rodzaju miłość utraconą, a ta najgłębiej zapada w zakamarki naszej duszy. Może nie cechuje jej taka wyrazistość jak innych kuchni narodowych, jednak wystarczy przyjrzeć się bliżej tradycjom kultur, które ją tworzą, by zobaczyć niesłychane bogactwo. Czytaj dalej >> << Zwiń
Mniej Więcej
  • Łukasz Fiedoruk
  • 2012
  • 1
  • 48
  • 210
  • 135
  • Dobra kuchnia
  • 978-83-62976-22-5
  • 9788362976225
  • ZAG0M

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena

Zostaną nagrodzone najciekawsze wypowiedzi świąteczne w formie polecenia książki na prezent połączonego ze wspomnieniem świąt dzieciństwa, refleksją, dedykacją.