Koszyk 0
Opis:
Nie wyobrażasz sobie początku dnia lub spotkania towarzyskiego bez filiżanki aromatycznej kawy z pysznymi dodatkami? Zastanawiałeś się kiedykolwiek, jak profesjonalny barista wyczarowuje niezwykłe wzory na powierzchni kawy? Sięgnij po tę książkę i stwórz z codziennego napoju wyjątkowe dzieło sztuki. Dzięki prostym opisom i szczegółowym fotografiom nauczysz się krok po kroku przyrządzania różnych rodzajów kawy i kawowych drinków (m.in. kawy po karaibsku ... Royal Coffee) oraz wykonywania na ich powierzchni kunsztownych wzorów. Będziesz zaskoczony, jak łatwo można przyrządzić, ozdobić i podać kawę niczym profesjonalny barista. W książce znajdziesz również przepisy na fantastyczne ciasta, ciasteczka i desery z dodatkiem kawy. Z tą książką zaczarowany i aromatyczny świat kawy nie będzie miał tajemnic! Czytaj dalej >> << Zwiń
  • RM
  • miękka
Mniej Więcej
  • Praca Zbiorowa
  • 2012
  • 1
  • 206
  • 234
  • 165
  • 978-83-7773-026-3
  • 9788377730263
  • ZANK2

Recenzje czytelników

Bardzo inspirująca książka, dzięki której każdy zapragnie zostać baristą.:)

Ocena:
Autor:
Data:
Książka "Sekrety baristy" uwodzi i inspiruje apetycznymi obrazkami i interesującymi opisami świata kawy. Uświadamia, jak wiele czynników wpływa na proces jej parzenia. Dlaczego kawa czasem jest gorzka, a czasem delikatna? Dobry barista potrafi tak dobrać warunki parzenia, żeby kawa była pyszna i aromatyczna. Oczywiście dzięki poradom z książki poznamy złożoność procesu parzenia kawy i sami zaczniemy szkolić swoją kawową doskonałość.:)
"Sekrety baristy" ... zawiera opis przygotowania kilkunastu rodzajów kawy, które możemy spotkać w kawiarniach. Dla mnie niestety zabrakło opisu kawy tureckiej. Oprócz tego w książce znajdziemy wiele instrukcji dotyczących tworzenia wzorków na kawie. Z czasem w naszych głowach zaczną pojawiać się własne pomysły na zdobienia.
Oprócz instrukcji tworzenia kawy, książka zawiera opisy przygotowania przeróżnych kawowych ciast, drinków i deserów. Odrobinę brakuje mi tutaj ciast pasujących do kawy - ale to moje subiektywne odczucie, bo kawę preferuję w stanie płynnym, najchętniej z pysznym sernikiem.;)
Książkę polecam gorąco - na mnie podziałała jak potrójne espresso i naprawdę zachęciła (może bardziej zmusiła?;)) do zostania baristą-amatorem.
Czytaj dalej >> << Zwiń
Czy ta recenzja była przydatna?

Poradnik niezbędny w każdej kuchni

Ocena:
Autor:
Data:
Książka jest rewelacyjną instrukcją przygotowania smacznych i pięknie udekorowanych kaw. Wyjaśnione zostały wszystkie detale wykończenia tego wyśmienitego napoju, które możemy śledzić na poszczególnych fotografiach towarzyszących przepisom. Dodatkowo publikacja zawiera wiele intrygujących przepisów na desery na bazie kawy Wszystko jasno opisane, a z barwnych zdjęć wprost unosi się aromat świeżej kawy ;)
Czy ta recenzja była przydatna?

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena

Zostaną nagrodzone najciekawsze wypowiedzi świąteczne w formie polecenia książki na prezent połączonego ze wspomnieniem świąt dzieciństwa, refleksją, dedykacją.