Kaszomaniak

Wanda Jackowska

Kaszomaniak

5.5

(2 oceny) wspólnie z

20,58

140 pomysłowych potraw związanych zarówno z dietą bezglutenową, jak i lekkostrawną

Kaszomaniak jest ukłonem w stronę zdrowego jedzenia i inspiruje do smacznego gotowania. Kasza jest wszechstronna. Można ją podawać z warzywami i owocami, pasuje także jako dodatek do mięs, ryb. Polecana jest jako farsz do pierogów, naleśników oraz zapiekanek. Po królewsku smakuje z sosami, którym w książce poświęcony jest cały rozdział. Z kaszy można ugotować zarówno pikantne danie obiadowe, jak i zrobić słodką babeczkę czy krem. W Kaszomaniaku znajdziemy potrawy z komosą ryżową, amarantusem, kaszą gryczaną, jaglaną, kukurydzianą, a także pęczakiem, kaszą jęczmienną, bulgurem i kuskusem, a także najważniejsze wiadomości o każdej z kasz. Kasza jest bardzo związana z tradycjami polskiej kuchni. Jagły jadano na królewskim dworze do czasu, aż stały się potrawą pospolitą i mało nobilitującą. Dzisiaj doceniamy siłę ukrytą w drobnych ziarnach i bogactwo walorów odżywczych różnych rodzajów kasz Wanda Jackowska jest autorką licznych książek kulinarnych i poradników.

Rea
Zintegrowana

Data pierwszego wydania:
2016-05-21

ISBN: 978-83-7993-159-0

EAN: 9788379931590

Liczba stron: 144

Rea

Format: 165x235mm

Cena detaliczna: 29,90 zł

Rok wydania: 2016

Komentarze nie są potwierdzone zakupem