Hummus za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Samar Khanafer

Hummus za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

6.9

(17 ocen) wspólnie z

69,99

 

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu „MasterChef”, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach „KUKBOOK”, „Kuchnia” oraz „Smak”. Częsty gość programów telewizyjnych.

Buchmann
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2015-10-22

ISBN: 978-83-280-2597-4

EAN: 9788328025974

Liczba stron: 320

Format: 215x275mm

Cena detaliczna: 69,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem