Koszyk 0
Opis:
Nie musisz mieć wiele czasu i lat doświadczeń za sobą, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie. Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby, jakie oferuje nam natura. Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii — idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę ... Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok, lub też mieć świetny podarunek. Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się przez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie. Czytaj dalej >> << Zwiń
  • RM
  • miękka
Mniej Więcej
  • Janet Chadwick
  • 2010
  • 1
  • 216
  • 230
  • 162
  • 97883-7773-1406
  • 9788377731406
  • ZB12Z

Recenzje czytelników

domowe sposoby konserwacji żywności

Ocena:
Autor:
Data:
Domowe konserwowanie żywności to książka autorstwa Janet Chadwick, w której czytelnik znajdzie ciekawe porady na temat konserwowania żywności tak by również poza sezonem mogła cieszyć nasze podniebienia. Autorka tłumaczy w niej więc jakie są w ogóle techniki konserwacji charakteryzując dość szczegółowo sposoby takie jak suszenie, mrożenie, wekowanie oraz przechowywanie w chłodnym miejscu. Następnie wyliczając kolejno popularniejsze warzywa ... owoce i zioła podpowiada jak najlepiej je przechować by nie traciły swoich wartości odżywczych i smakowych.
W publikacji tej znajdziemy też, co szczególnie zwróciło moją uwagę, przepisy na różnorodne marynaty, zalewy, sosy, dżemy, galaretki, konfitury i marmolady oraz fajne pomysły z przepisami na szybkie dania, które możemy przygotować właśnie w porze zbiorów.
Wszystko to napisane jest w sposób zrozumiały i przystępny nawet dla zupełnego laika w tej dziedzinie.
Ja w lekturze znalazłam dla siebie wiele wspaniałych rad, z których z pewnością skorzystam nawet jeszcze w tym sezonie. Książka stała się moim swoistym wademekum wiedzy w kwestii konserwacji żywności. Oczywiście niektóre podpowiedzi autorki są większości osób dobrze znane w powszechnie stosowane, jednak przynajmniej dla mnie, znaczna większość okazała się być czymś nowym, a co za tym idzie zainspirowała mnie do działania.
Myślę, że każdy boryka się czasem z problemem właściwego przechowywania żywności, tak by można było po nią sięgnąć o każdej porze roku i móc cieszyć się jej naturalnym smakiem i aromatem. Z pewnością w tej książce znajdziecie wiele odpowiedzi na nurtujące pytania a praca przy konserwacji żywności stanie się dla każdego łatwa, szybka i przyjemna, czego oczywiście życzę odsyłając wszystkich do lektury.
Czytaj dalej >> << Zwiń
Czy ta recenzja była przydatna?

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena