Koszyk 0
Opis:
Inspirująca, pięknie ilustrowana wielkoformatowymi zdjęciami książka dla wszystkich, którzy chcą upiększyć podawane potrawy. Fotografie pokazują kolejne czynności, jak wyczarować smaczne dekoracje oraz czym powycinać ozdoby. Jakimi narzędziami je dekorować? W jaki sposób umiejętnie posłużyć się łyżeczką do wycinania kulek z owoców, tubą do rysowania wzorów z czekolady czy radełkiem, którym wycina się brzegi ozdób? Mnóstwo pomysłów na wymyślne, lecz nietrudne do zrobienia ozdoby ... dzięki którym nie tylko desery będą wyglądały niczym z cesarskiej uczty. Czytaj dalej >> << Zwiń
Mniej Więcej
  • Joanna Góźdź
  • 2012
  • 108
  • 210
  • 210
  • 978-83-7799-746-8
  • 9788377997468
  • ZAN7U

Recenzje czytelników

Książka z każdego zrobi mistrza w kuchni :)

Ocena:
Autor:
Data:
Joanna Góźdź w swojej książce "Dekorowanie potraw" prezentuje ciekawe i proste (zazwyczaj) sposoby przygotowania oryginalnych dekoracji. Książka zawiera rozdział dotyczący narzędzi, w które należy się zaopatrzyć przed przystąpieniem do dekorowania - są to narzędzia powszechnie znane i łatwe do zdobycia. Pozostałe trzy rozdziały to już instrukcje wykonania dekoracji pogrupowane na te wykonane z: owoców, warzyw i słodkie dekoracje. Instrukcje opisane są bardzo dokładnie ... każda z nas nie będzie miała problemu z ich interpretacją. Różnorodność ozdób sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Mnie najbardziej przypadły do gustu dekoracje z owoców i warzyw (no, nici z cukru też są rewelacyjne!). Pomysły na dekoracje z warzyw są najprostsze - i pewnie dlatego najbardziej do mnie przemawiają. Najlepsza wydaje mi się kokarda z pora (zdjęcie poniżej) - prosta, a niesamowicie efektywna. Zanim zaproszę znajomych najpierw przetestuję dekoracje na rodzinie :)
Fragment recenzji pochodzi z mojego bloga: www.biblioteczkamagdalenardo.blogspot.com
Czytaj dalej >> << Zwiń
Czy ta recenzja była przydatna?

Dekorowanie potraw

Ocena:
Autor:
Data:
Osoby, które wykonują potrawy wiedzą, że nie ważny jest tylko smak, ale także wygląd. Co bardziej zachęci smakosza od pięknie przystrojonych dań? Książka „Dekorowanie potraw” to gratka, dla tych którzy chcą zrobić coś nowego. Przy użyciu dostępnych akcesoriów kuchennych można stworzyć z owoców i warzyw ciekawe dekoracje. Oprócz sposobów dekorowania, znajdują się też przepisy na lukry i masy cukiernicze do ozdabianie ciast.

Dekoracje, które swoją prostotą i łatwością wykonania zachwycają ... ale także dodają potrawie świetny wygląd i smak nie są trudne do stworzenia. Piękne lilie wodne czy bukiet krokusów z cebuli – autorka książki pokazuje krok po kroku wykonanie tych małych ozdób. Podane instrukcje mogą być inspiracją dla doświadczonych w tej dziedzinie, ale także pomocną dla początkujących.

”Dekorowanie potraw” to ciekawie wydana książka, pełna ilustracji, porad i przykładów wykorzystywania warzyw, owoców i lukierów do wykończenia potraw.
Gorąco polecam tę publikację wszystkim smakoszom i osobom, które chcą zachwycić swoich bliskich ozdobionymi potrawami.
Czytaj dalej >> << Zwiń
Czy ta recenzja była przydatna?

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena

Zostaną nagrodzone najciekawsze wypowiedzi świąteczne w formie polecenia książki na prezent połączonego ze wspomnieniem świąt dzieciństwa, refleksją, dedykacją.