Koszyk 0
Opis:
Gdy mówimy o potrawach z pieczywa myślimy przede wszystkim o kanapkach, czyli kawałkach chleba lub bułki posmarowanych masłem i obłożonych wędliną, serem, jajkiem, pomidorami i innymi dodatkami. Tymczasem sprowadzanie pieczywa wyłącznie do takiej roli, jest dużym uproszczeniem. Z Z chleba, bułek, bagietek, a nawet bułki tartej można przyrządzić wiele interesujących dań, nie tylko na śniadanie czy kolację, ale również na obiad, podwieczorek, wykwintne przyjęcie czy grilla ... Każda kuchnia regionalna i narodowa ma swoją specjalną potrawę z chleba. W Niemczech można skosztować odmiany fondue z chlebem żytnim, we Włoszech zupy pavese z białym pieczywem, w Czechach knedliczków z bułki, a we Francji zupy cebulowej z grzankami albo pysznych magdalenek z? razowca. Warto więc rozszerzyć codziennie menu o inne potrawy z pieczywa poza nieśmiertelnymi kanapkami. Czytaj dalej >> << Zwiń
Mniej Więcej
  • 2010
  • 1
  • 48
  • 210
  • 135
  • 978-83-62521-05-0
  • 9788362521050
  • ZA8QA

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena

Zostaną nagrodzone najciekawsze wypowiedzi świąteczne w formie polecenia książki na prezent połączonego ze wspomnieniem świąt dzieciństwa, refleksją, dedykacją.