Czerwone złoto. Kryminał kulinarny

Tom Hillenbrand

Czerwone złoto. Kryminał kulinarny

6.5

(99 ocen) wspólnie z

34,99

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota – i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy! Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.

Smak Słowa
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2016-10-20

ISBN: 978-83-648-4673-1

Tytuł oryginalny: Rotes gold: Ein kulinarischer Krimi

Liczba stron: 348

Smak Słowa

Format: 12.5x20.5cm

Cena detaliczna: 34,99 zł

Tłumaczenie: Robert Kędzierski, Anna Krochmal

Komentarze nie są potwierdzone zakupem